Actueel

Nieuws

Minister Kamp blij met webshop-leerlingen

3 april, 2017

webshop min kampAfgelopen maandag bracht minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek aan De Schoolwebwinkel. Dit vond plaats bij het webwinkelwarenhuis FonQ.nl in Utrecht.

Leerlingen van verschillende scholen waaronder die van Het Westeraam waren vanuit hun webshop-functie gekoppeld aan een medewerker van FonQ met dezelfde functie. Hier vond kennisdeling plaats en een goede beroepsoriëntatie. De minister liet zich informeren over het ondernemende project, waarbij leerlingen met de klas een echte webshop opzetten voor de school.

Voor de leerlingen zit ook een leuk vervolg aan dit bezoek: zij mogen later terugkomen bij FonQ voor een stage!

Levi is productfotograaf bij de webshop van Het Westeraam uit Elst en deelt zijn eigen ervaring met minister Kamp

 

Staatssecretaris bezoekt Webshopteam van Het Westeraam

27 januari, 2017

Elf leerlingen van Het Westeraam vmbo uit Elst staan deze week op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht. Zij promoten daar in de stand van Schoolwebwinkel de webshop van de school die in december 2016 geopend werd door wethouder van Hoeven van de gemeente Overbetuwe.

Eén van de eerste gasten in hun stand was staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. De staatssecretaris was aangenaam verrast door het enthousiasme waarmee de leerlingen hun webwinkel draaiend houden.

De webwinkel van Het Westeraam is door de leerlingen zelf ingericht en zij beheren deze helemaal zelf. Alle handelingen van administratie tot verzending worden door de leerlingen verricht.

dekker webshop