Actueel / Nieuws

Bezoek groen aan Park Bredelaar

23 september, 2019

Op di 11 september heeft de afdeling Groen met klas 3 Groen een bezoek gebracht aan het park Bredelaar. Het was een stralende middag dus aan het weer kon het niet liggen.

We hebben dit bezoek gepland in het kader van het profielmodule “Groene vormgeving en verkoop”.
Antoin, de beheerder van het park, ontving ons met veel hartelijkheid en prima verhalen. Het ging ons met name om (duurzame) teeltmethodes en het gebruik van streekproducten. Antoin kleurde zijn verhaal in met allerlei producten die hij ons liet proeven. Hoewel sommige leerlingen dit wat eng vonden hebben toch velen kunnen proeven dat deze wijze van telen een uitstekend product oplevert.
Het was een leuke en leerzame middag. Hiervoor dank aan het park “Bredelaar”.
IMG_20190910_143233
IMG_20190910_144607

Brugklaskamp 2019

20 september, 2019

Tegen de regen gewapend met een regenpak vertrokken ruim 140 leerlingen op maandag 16 september naar Overasselt. Na twee uur fietsen konden de kamers gekeurd worden en begon het middagprogramma. De witte T-shirts werden beschilderd, het vijfkampje zorgde voor de nodige samenwerking skills en bij levend stratego werd fanatiek naar de juiste vlag gezocht.

In de avond zorgde meneer Loose voor de nodige horroreffecten tijdens het smokkelspel. Klas 1Ba bleek na 60 minuten de meeste flippo’s naar het eindpunt gesmokkeld te hebben, gefeliciteerd!

Na een korte nacht, voor docenten en leerlingen, werd er dinsdagmorgen door de leerlingen gezocht naar docenten met de juiste kleur sokken. Dit bleek lastiger dan gedacht, want sommige docenten hadden hun sokken en kleuren goed verstopt. In de middag werd er door velen gezwommen in het zwembad. Op de terugweg zat de schrik er goed in toen een leerling viel met zijn fiets. Hulpverleners waren snel ter plaatse. Onze leerling kon na een korte check weer op de fiets stappen en meedoen met alle andere kampactiviteiten.

Tijdens het fotospel van mevrouw Reitsma werden er geweldige foto’s gemaakt. Zo werd mevrouw Jongman op een ludieke manier nagedaan door een mentorleerling, kwamen er mooie kunstwerken van takken en bladeren voorbij en waren er twee leerlingen wel heel creatief met de opdracht ‘maak een zwembad van snoep’ (een foto van een buik, waar inmiddels al het snoep in was verdwenen). Ook de hoogste menselijke piramide, de horrorfoto van klas 1Ba en de groepsfoto’s met zelfgemaakte attributen, zorgden voor een tevreden jury. Klas 1Ka ging er met de prijs vandoor en verdiende daarmee 30 minuten extra telefoontijd.

Bij de disco werden de glitterjurkjes uit de tassen gehaald en gingen de voeten van de vloer. Een kleine breakdanceshow van Richaenell werd zeker gewaardeerd. De moeheid en heimwee sloeg echter bij een aantal van de leerlingen toe. Gelukkig konden ouders/verzorgers deze leerlingen in de avond ophalen.

Wij, docenten van klas 1, kijken terug op een geslaagd kamp en bedanken alle leerlingen voor de inzet en gezelligheid!

Kamp A0007 kamp kamps