Actueel / Nieuws

6 maart leerlingen lesvrij i.v.m. studiedag

27 februari, 2018

Geachte ouders ,

Dinsdag 06 maart aanstaande hebben de medewerkers van Het Westeraam een studiedag.

Wellicht is dit aan uw aandacht ontschoten.

Alle leerlingen zijn deze dag lesvrij.

Met vriendelijke groet,

Namens Het Westeraam,

J. Broeder

Afdelingsleider bovenbouw


Excursie Den Haag

24 november, 2017

IMG_20171003_102333165_HDRIn leerjaar 3 volgen alle leerlingen in het vmbo het vak maatschappijleer in het kader van burgerschapsvorming. Tijdens de lessen worden verschillende facetten van de Nederlandse maatschappij belicht. Zo kijken we naar de media, verschillende culturen, wat er gebeurt als je een relatie krijgt enzovoorts.

Eén van de onderwerpen die we behandelen is politiek. Hierbij wordt gekeken naar de politiek in de gemeente, in Nederland maar ook in de EU. We kijken naar wat de politiek doet en hoe wij daar invloed op kunnen uitoefenen.

Een onderdeel van dit thema ‘politiek’ is een excursie naar Den Haag. We hebben daar een dagprogramma gevolgd wat ontwikkeld is voor scholen.

De leerlingen konden door goede vragen te stellen of goede antwoorden te geven op vragen muntjes verdienen. De leerling of het groepje leerlingen met de meeste muntjes op het eind van de dag was winnaar van zijn of haar klas en kon zelf een prijs uitkiezen.

De leerlingen hebben op verschillende manieren kennis gemaakt met de landelijke politiek. Zo moesten ze met een tablet een speurtocht doen, in een nagebouwde Tweede Kamer een debat voeren of aan de hand van allerlei opdrachten en een tablet bepalen welke politieke voorkeur ze hebben.

Hoogtepunt was natuurlijk het bezoek aan de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer. Hier kregen leerlingen van alles te horen over de zaal en mochten ze vragen stellen. Op deze manier werd voor de leerlingen echt tastbaar wat die Tweede Kamer nu is en doet.


Preventie avonden Overbetuwe

5 oktober, 2017

De gemeente Overbetuwe organiseert drie preventieavonden rondom thema’s die voor u als ouder/verzorger van een puber (leeftijd 12 -18 jaar) interessant kunnen zijn:

het puberbrein, seksualiteit, online gedrag, groepsdruk en ‘hoe blijf ik in gesprek met mijn puber?’

Meer informatie vind u in de flyer Ik en mijn puber.

 


Minister Kamp blij met webshop-leerlingen

3 april, 2017

webshop min kampAfgelopen maandag bracht minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek aan De Schoolwebwinkel. Dit vond plaats bij het webwinkelwarenhuis FonQ.nl in Utrecht.

Leerlingen van verschillende scholen waaronder die van Het Westeraam waren vanuit hun webshop-functie gekoppeld aan een medewerker van FonQ met dezelfde functie. Hier vond kennisdeling plaats en een goede beroepsoriëntatie. De minister liet zich informeren over het ondernemende project, waarbij leerlingen met de klas een echte webshop opzetten voor de school.

Voor de leerlingen zit ook een leuk vervolg aan dit bezoek: zij mogen later terugkomen bij FonQ voor een stage!

Levi is productfotograaf bij de webshop van Het Westeraam uit Elst en deelt zijn eigen ervaring met minister Kamp

 


Staatssecretaris bezoekt Webshopteam van Het Westeraam

27 januari, 2017

Elf leerlingen van Het Westeraam vmbo uit Elst staan deze week op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht. Zij promoten daar in de stand van Schoolwebwinkel de webshop van de school die in december 2016 geopend werd door wethouder van Hoeven van de gemeente Overbetuwe.

Eén van de eerste gasten in hun stand was staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. De staatssecretaris was aangenaam verrast door het enthousiasme waarmee de leerlingen hun webwinkel draaiend houden.

De webwinkel van Het Westeraam is door de leerlingen zelf ingericht en zij beheren deze helemaal zelf. Alle handelingen van administratie tot verzending worden door de leerlingen verricht.

dekker webshop